кампания ден на любовтаПо повод Деня на влюбените в Благоевград беше проведена национална информационна антиспин кампания „Животът е безценен”.

Програмата стартира в от 10.00 часа в сградата на РЗИ – Благоевград, където ученици участваха в интерактивно-обучителна игра в ролите на Ромео и Жулиета и Трифон и Лозяна. Кампанията продължи в рамките на целия ден, като в програмата са включени получаване на поздравителни адреси, разпространение на валентинки, ритуално спускане на голямо сърце от сградата на Община Благоевград, откриване на парти–шоу, награждаване на ученици, участвали в първи и втори кръг от конкурса „Къде се крие любовта”, игри и дефилета.
От 11.00 ч. до 14.00 ч. желаещите имаха възможност да се изследват за ХИВ/СПИН в изнесена мобилна лаборатория на пл. „Георги Измирлиев-Македончето”, пред зала „22 септември”.
Организатори на информационната антиспин кампания „Животът е безценен” са РЗИ-Благоевград, МОК-Община Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски”, Общински младежки дом – Благоевград и Детски парламент – Благоевград.

Сдружение ЛИДЕР  подкрепи кампанията- направиха снимки за спомен с ” Голямото сърце” и се изследваха в мобилната лаборатория.

 

Comments are closed.