Да изчистим БългарияНа 15 февруари в конферентната зала на Областна администрация – Благоевград се проведе среща във връзка с инициативата “Да изчистим България за един ден”, подета от bTV през пролетта на 2011 г. Срещата се проведе под ръководството на Областния управител на област с административен център Благоевград. В нея взеха участие представители на регионални институции, местни граждански организации и г-жа Мария Лазарова – мениджър на инициативата.

Г-н Хаджигаев откри срещата, като заяви институционалната подкрепа от страна на Областна администрация – Благоевград,  желанието и ангажираността за включване в инициативата “Да изчистим България за един ден”.

Г-жа Лазарова поясни, че този проект е един процес, една целогодишна образователна идея, целяща да промени именно съзнанието на хората. Тя подчерта, че целта на тази доброволна обществена инициатива е да научи хората да бъдат 364 дни в годината отговорни, за да успеят за 1 ден да почистят мястото на което живеят.

Мария Лазарова призова общините да прегърнат идеята, тъй като те от своя страна имат много сериозно участие по отношение на политиките свързани с управлението на отпадъците и апелира  кметовете да не остават в позиция на „догонващи“ обществения интерес, защото инициативата набира все по-голямо обществено одобрение.

Сдружение ЛИДЕР беше единствената ромска организация от региона и заяви готовност за включване в кампанията.

 

Comments are closed.