На 23-24.09.2013 г Представители на  Сдружение “Лидер” – Благоевград участваха в работна среща  в гр. Велико Търново по повод възможностите за разширяване на програма „Общностен мониторинг на здравни услуги“. Домакин на срещата беше Център „Амалипе“, който прилага метода от началото на 2011 година. В работната среща участваха представители на „Отворено общество“ – Ню Йорк (Ерин Хау и Винай Висваната) и Отворено общество – Будапеща (Алина Ковач) бяха във Велико Търново на 23-24 септември. В първия ден от гостуването ни , имахме възможността да видим теренната работа в община Павликени- Център за развитие на общността и местни клубове.

Втория ден от обменната визитата се състоя в  Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Велико Търново, където присъстваха Директорът на РЗИ Велико Търново д-р Албена Ламбева, Зам.- областния управител на Велико Търново г-н Андрей Илиев, кандидатстващите организация за работа по проекта в България, Председателят на Център „Амалипе“, координаторите по проекта и общностни модератори.

 На срещата в РЗИ, координатора по проект „Общностен мониторинг на здравни услуги“ – Момчил Баев, представи методологията и етапите на общностния мониторинг на здравните услуги. Като домакин, “Амалипе” съдейства да се осъществят интервюта между донорите на проекта и кандидатстващите  за участие в програмата – Сдружение “Ларго” – Кюстендил, “Свят без граници” – Стара Загора, Асоциация “Интегро” – Разград и Сдружение “Лидер” – Благоевград. Център „Амалипе“ ще изиграе ключова роля в разширяването на модела в България, като методически ще подкрепя и напътства новоизбраните организации.

 

Comments are closed.